top of page

За Състезанията

Вярваме, че състезанията са отличен начин да изпробвате уменията си срещу напълно съпротивляващ се противник. Ние обаче вярваме, че ученето на бойни изкуства и подготовката за състезание, са две отделни неща.

 

Хората имат много различни цели, когато става дума за посещаването на училище за бойни изкуства - отслабване, влизане във форма, учене на самозащита, придобиване на увереност в себе си, намирането на приятели и ставането на част от общността. Повечето от нашите ученици са студенти или работещи хора със семейства. Те имат отговорности и не могат да си позволят да се наранят, или да тренират с интензивността, която изисква подготовката за състезание. Затова ние не смятаме, че е справедливо спрямо нашите ученици да оказваме натиск, върху който и да е било от тях да се състезава.

 

Нещо повече, ние не смятаме, че учениците на нивото на бял колан изобщо трябва да се състезават. Белият колан е най-опасният колан, от всички останали, защото ученикът тепърва трябва да се научи как да се предпазва и как да се движи.

 

Часове за учениците, които изразяват желание да се състезават на всички други нива, ще бъдат осигурени, а учебните занятия за тях ще бъдат специално фокусирани върху изостряне на уменията и движенията в състезателна среда, вместо да се фокусират върху ученето.

bottom of page